Telegraaf Media Groep weer stukje veiliger

20 mei 2014


De bestaande brandmeldinstallaties in de panden van de Telegraaf Media Groep aan de Basisweg in Amsterdam zijn in anderhalf jaar tijd compleet vervangen door SPIE Building Systems Amsterdam in nauwe samenwerking met dochteronderneming Novisec Security Systems uit Roermond. Volgens Ronald Clerkx van Novisec een uitdagende klus, aangezien het dagelijkse werk op de redactie en de drukkerij gewoon doorgang moest vinden.

"Het gebouw waarin De Telegraaf zich bevindt, is een behoorlijk complexe omgeving, waarin zo'n 1.200 medewerkers dagelijks hun brood verdienen," zo licht Ronald Clerkx toe.

"In het pand bevindt zich behalve een kantooromgeving ook de drukkerij. De bedrijfszekerheid mocht tijdens het uitvoeren van onze werkzaamheden nimmer in het gedrang komen."

De oude brandmeldinstallaties voldeden niet meer. Het aanwezige systeem dateerde uit de jaren tachtig, begon hier en daar na te laten en onderdelen waren steeds moeilijker verkrijgbaar. De opdracht bestond eruit om in alle gebouwen de sprinklermeldcentrale te vervangen, alsmede de brandmeldinstallaties en de blusgasinstallaties, en daarnaast alle panden te voorzien van een sluitende ontruimingsinstallatie.

Voor de ontruimingsinstallatie is waar nodig gekozen voor een gesproken woord ontruiming.

De TelegraafDaar Novisec partner is van Notifier lag de productkeuze voor de hand.  Een bijkomend voordeel was dat Notifier alle geëiste systemen kon aanbieden, waardoor deze ook naadloos op elkaar afgestemd konden worden (brandmeldinstallatie, sprinklermeldinstallatie, blusgasinstallatie en gesproken woord ontruimingsinstallatie).  De Notifier systeemoplossingen werden sectie per sectie in dienst genomen en werken vandaag harmonieus samen om de panden van Telegraaf Media Groep en zijn medewerkers te vrijwaren tegen de gevolgen van een brand.

De samenwerking is volgens Ronald Clerkx perfect verlopen met de juiste partners op de juiste plek.

"De Telegraaf Media Groep heeft dan ook zijn waardering uitgesproken over het goede verloop van het proces.